Trei muncitori morti pe un şantier din Bucureşti

joi, 30 august 2007 ·

Trei muncitori şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să închidă o vană într-un canal din cartierul bucureştean Militari. Mai mulţi inspectori de la protecţia muncii s-au deplasat la faţa locului pentru a elucida împrejurările în care s-a produs accidentul. Din primele cercetări cauza morţii pare să fie un gaz acumulat în canalizare.
În ajutorul celor doi angajaţi de la Apa Nova au sărit şi alţi muncitori de pe un şantier din apropiere. Unul a fost salvat în ultimul moment, celălalt a murit.
"După cercetările care s-au făcut la reţeaua de gaze şi la canal nu sunt gaze infiltrate. Aparatul nostru nu ne indică să zic un procent de 1%", a susţinut Marian Roşianu, muncitor Distrigaz.
E limpede că nu s-au respectat normele de securitate în muncă. Să vedem care a fost cauza efectivă. Care e natura gazului, a concentraţiei de gaze care a produs accidentul. (...)Ideea de concentraţie zero mi se pare exlusă", a declarat ministrul Muncii, Paul Păcuraru.
Reprezentanţii Apa Nova au cerut ajutorul unui institut de cercetare pentru a măsura concentraţia de gaze din canalul în care au murit cei trei muncitori.

0 comentarii:

About this blog

Site Sponsors