Romana predata minoritatilor: partidele il contrazic pe Basescu

joi, 9 august 2007 · 0 comentarii


Afirmatiile facute miercuri, la Covasna, de catre presedintele Traian Basescu, potrivit carora in scoli ar trebui introdus "un sistem special de predare a limbii romane pentru minoritatile nationale", pentru ca membrii acestor comunitati sa deprinda mai usor limba oficiala a statului, au starnit o serie de reactii din partea politicienilor.
Liberalii considera ca limba romana nu poate avea statutul de limba straina in Romania. Mai mult, sustine, senatorul PNL, Puiu Hasotti, o astfel de propunere contravine chiar Constitutiei Romaniei. In Romania, limba romana nu poate fi studiata ca o limba straina. Este si impotriva principiilor europene si, indirect, este chiar si impotriva Constitutiei. In Romania, limba romana trebuie sa fie obligatorie, in vreme ce limbile straine sunt studiate optional', a argumentat Puiu Hasotti.Nici reprezentantii PRM, nu sunt de acord cu afirmatiile sefului statului. 'Fiind limba oficiala a statului, presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se bata mai mult pentru ca elevii maghiari sa invete limba statului. Elevii de nationalitate maghiara din judetele Covasna si Harghita stiu limba romana, numai ca nu vor sa o vorbeasca', a afirmat deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu.Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, apreciaza declaratiile sefului statului ca fiind 'nedemne pentru un presedinte care, inainte de orice, trebuie sa fie un presedinte al tuturor romanilor'. 'Ma intreb cat va mai dura pana cand Traian Basescu va cere ca romanii sa fie tratati ca cetateni straini in Harghita si Covasna', a precizat Voiculescu, intr-un comunicat. Democratii insa s-au ferit sa isi spuna parerea despre afirmatiile presedintelui Traian Basescu. Intrebat despre declaratiile sefului statului, privind introducerea unui sistem special de predare pentru copiii maghiari, vicepresedintele PD Gheorghe Barbu a evitat sa comenteze.El a precizat doar ca, orice cetatean al Romaniei, in primul rand pentru el, dar si pentru natiune, trebuie sa stie corect limba romana.

Prima stire

· 0 comentarii

Salutare la toata lumea!
Iata ca scriu primul articol pe blog. Acest blog se vrea unul numai pentru stiri. Si noi dorim sa ne vizitezi mereu pentru ca te asiguram de la noi vei afla stirile care te intereseaza. Ne adresam persoanelor care stiu sa isi aleaga stirile, persoanelor care nu citesc orice.

About this blog

Site Sponsors