Accident grav in Bucuresti

joi, 13 septembrie 2007 · 0 comentarii





McLaren a pierdut toate punctele

· 1 comentarii

Dupa aproape 12 ore, la Paris, Consiliul Mondial al Federatiei Internationala de Automobilism (FIA) a dat verdictul în cazul de spionaj din Formula 1, Ferrari – McLaren:echipa anglo-germana pierde toate punctele din acest sezon si plateste amenda 100 de milioane de euro! In schimb, pilotii Fernando Alonso si Lewis Hamilton au scapat de sanctiuni. A fost poate cea mai lunga zi pentru Formula 1.

Totul a început dis de dimineata la Paris, acolo unde se afla sediul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA). Audierile au început la ora 9:30. Acuzata McLaren-Mercedes i-a avut în fata celor 26 de membri ai Consiliului Mondial pe boss-ul Ron Dennis, co-proprietarul Mansour Ojjeh, managerul Jonathan Neale si reprezentantul Mercedes Benz, Norbert Haug. Dintre piloti au fost prezenti Lewis Hamilton si “rezerva” Pedron De La Rosa, nu însa si partenerul acestuia de mailuri compromitatoare, Fernando Alonso, aflat la Spa în vederea urmatoarei etape din Campionatul Mondial. Surprinzator, între reprezentantii acuzatorilor de la Ferrari s-a regasit si Ross Brawn! Acesta îsi luase un concediu prelungit dupa retragerea lui Michael Schumacher, revenirea lui neasteptata fiind pricinuita probabil de apropierea de Nigel Stepney, acuzat de transmiterea secretelor Ferrari catre McLaren.

În data de 26 iulie, Consiliul Mondial al FIA a decis să nu impună sancţiuni echipei McLaren, nici în plan sportiv, nici pecuniar, deşi s-a confirmat că cei de la McLaren au intrat în posesia unor documente confidenţiale aparţinând echipei Ferrari. FIA a menţionat însă că, în cazul în care în viitor se va demonstra că aceste informaţii au fost utilizate în detrimentul competiţiei de Formula 1, Consiliul Mondial îşi rezervă dreptul de a convoca din nou echipa McLaren, "care ar putea risca să fie exclusă nu numai din sezonul 2007 al CM de F1, ci şi din sezonul 2008".

About this blog

Site Sponsors